Logo
menu kruis

Winnaars Innovatieve renovatie aanpak provincie Utrecht

20/11/2016

Door de VNG is een tender uitgeschreven voor innovatieve aanpakken op het gebied van duurzame renovaties. Een van de winnaars is het project Couwenhoven. Trekkers van dit project zijn Stichting Energie Zeist en NMU. Energiecentrum Zeist en De Bilt hebben de advies en aanbodkant verzorgd

 

De winnende aanpak voor de wijk Couwenhoven heeft het doel particuliere bewoners te stimuleren hun woning te verduurzamen. De aanpak richt zich op het coördineren van de ontwikkeling van passend aanbod voor de particuliere sector in samenwerking met lokale en regionale aanbieders. Dit gebeurt in nauwe samenspraak met de bewoners uit de wijk; er wordt gewerkt met regionale energieambassadeurs die in de wijk in gesprek met de bewoners om naar boven krijgen wat de wensen zijn.

 

Het beoogde doel is 430 woningen te renoveren voor 2019, waarvan de eerste 150 huishoudens het aankomende half jaar worden benaderd. De belangrijkste reden voor de prijs was dat wij als aanbodkant in staat waren aan alle eisen te voldoen en in staat zijn prestatiegarantie aan te bieden.