Logo
menu kruis

Over ons

Energiecentrum De Bilt is een samenwerking van ervaren lokale onafhankelijke energieadviseurs en regionale bedrijven die gespecialiseerd zijn het verduurzamen van woningen en bedrijven.

 

Wij ontzorgen eigenaren van onroerend goed die hun pand willen verduurzamen. Wij richten ons  met name op woningen en bedrijven waarvan de eigenaren duurzame ambities hebben die vanwege de complexiteit een integrale en professionele aanpak vereisen. Dit kan variëren van een eenvoudige energiebesparende maatregel tot en met een complete Nul-op-de-meter renovatie.

 

Energiecentrum De Bilt is begin 2016 ontstaan vanuit de behoeft van een aantal lokale Biltse bedrijven om de lokale duurzame aanbieders te bundelen en het kennisniveau te vergroten. Er is aansluiting gezocht bij de stichting regionale energiecentra Nederland waar koploperbedrijven op het gebied van verduurzamen zijn aangesloten.

 

Energiecentrum De Bilt is lid van het Bilts Energieberaad en mede ondertekenaar van het Bilts Energieakkoord van 25 augustus 2016. Hierin zijn de plannen vastgelegd hoe de verduurzaming van  woningen en bedrijven versneld kunnen worden aangepakt om te komen tot een energie neutrale gemeente in 2030.