Logo
menu kruis

Energiecentrum NL wordt Stichting Regionale Energiecentra Nederland

20/12/2014

De initiatieven van Energiecentrum NL zullen ondergebracht worden in een stichting onder de naam Stichting Regionale Energiecentra Nederland.

De Stichting regionale Energiecentra Nederland helpt in het opzetten en uitrollen van regionale energiecentra. Deze lokale Energiecentra ontzorgen bewoners, bedrijven en overheden in de advisering en uitvoering van verduurzaming van huis, bedrijfspand of gemeente.

De kern van een (regionaal of lokaal) Energiecentrum bestaat uit ervaren onafhankelijke energieadviseurs. Daaromheen zijn (en worden) bedrijven in de regio geselecteerd die gespecialiseerd zijn in het verduurzamen van onroerend goed. Dit regionale consortium van duurzame koplopers en adviseurs vormt gezamenlijk het regionale Energiecentrum.

De nieuwe aanpak speelt in op het gegeven dat veel eigenaren van woningen en bedrijfspanden wel iets willen doen aan energiebesparing maar niet weten waar ze terecht kunnen. Daarnaast zoeken gemeenten in het kader van de duurzame loket verplichting naar  laagdrempelige integrale aanbieders en betrouwbare lokale vakmensen die deze behoefte in kunnen invullen.

Om de onafhankelijkheid te waarborgen worden de belangen ondergebracht in een stichting. (foto van de fabriek). Voor de hoofdlocatie in het land wordt gedacht aan een inspirerende duurzaammakerij waar technische oplossingen zichtbaar oplossingen zijn. Als locatie is gekozen voor een fabriekshal in de Prodentfabriek (de nieuwe stad) aan de Oudefabrieksstraat 17 in Amersfoort.