Logo
menu kruis

Werkwijze

Wij gaan in onze integrale verduurzamingsaanpak altijd uit van de trias energetica, de algemeen geaccepteerde drie stappenstrategie om een woning energiezuinig te maken.

Wij interpreteren deze 3 stappenstrategie in onze aanpak op de volgende wijze:

 

Hiervoor is een goede thermische prestatie van de uw woning essentieel. Denk hierbij goede  isolatie (bodem, vloer, muur, zolder), HR++ glas, kozijnen en kierdichting. Met name isolatie is interessant omdat de investering relatief laag is en het effect zeer groot. De kosten van deze eerste stap moeten in verhouding staat tot uw persoonlijke duurzame ambities, financiële mogelijkheden en de technische vervolgstappen die nog genomen kunnen worden.

 

Prioriteit hierbij is het verminderen van de gasbehoefte. Gebruik lucht, wind ,water en zon. De warmtepomp is de meest cruciale optie in deze stap. Daarnaast zijn andere oplossingen als zonnepanelen (PV) en zonnecollectoren te overwegen. Kleine windturbines zijn nog te duur.

 

Installeer het hoogst haalbare rendement voor het resterende noodzakelijke verbruik van elektriciteit en gas. Koop zo groen mogelijk in voor de resterende Elektriciteitsbehoefte.

 

 

ONZE AANPAK IN FASEN

1 Inventarisatie

De eerste stap is kennismaking en inventarisatie van wensen, behoeften, mogelijkheden en ambities. De vervolgstappen worden hier bepaald. Wat voor advies is nodig? Welke adviseur of bedrijf past het beste bij de behoefte van de klant?

 

2 Energieadvies

Wij bieden verschillende vormen van energieadvies.

 

Energieadviesgesprek

In het energieadviesgesprek zal een (bouwkundig)energieadviseur bij u langskomen om uw woning op essentiële punten te inspecteren en met u in grote lijnen de technische mogelijkheden te bespreken, met daarbij al een grove indicatie van de kosten. Na dit gesprek van ongeveer een uur heb u meestal al veel inzic